2017-12-07 13:18:11• hírek • Oszkó Viktória

Adventi koncert a Szatmárnémeti Székesegyházban

A Szatmári Református Egyházmegye Lelkészkórusa és a Szatmárnémeti Református Gimnázium gyermekkórusa idén tartja tizedik, jubileumi adventi koncertjét a Szatmárnémeti Székesegyházban. Az előző évek hagyományait követve, a kórus a Dinu Lipatti Filharmónia zenekarával közösen idén is koncertet ad a székesegyházban, hogy a karácsony előtti időszakban ünnepi hangulattal örvendeztessék meg a látogatókat. 

A koncert ezúttal december 10-én lesz, este 19:00 órától kezdődik, a kórus pedig a legszebb és legsikeresebb ünnepi dalokat fogja előadni az elmúlt 10 év műsorából válogatva, köztül magyar, román, angol és német nyelvűeket is. Higyed Gyöngyi karnagy, egyházmegyei zenei előadó elmondta, hogy a koncert igazi hagyománnyá vált, és Szatmárnémeti lakói már várják az adventi koncertet, hiszen minden alkalomal más és más, mégis mindig ugyanolyan nagy élmény és ünnepi varázslat is egyben.
 

A római katolikus székesegyházban nemzetiségektől és vallási hovatartozástól függetlenül várnak mindenkit Szatmárnémetiből és a megyéből is, hogy együtt hangolódhasson mindenki az adventi időszakra.  
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: